Op maat gemaakte leskaternen hydrauliek voor mobiele werktuigen

December 11, 2021

Dankzij een productieve samenwerking tussen MK Publishing, Tim en ACOLE zijn er recentelijk zes complete leskaternen hydrauliek speciaal voor de opleiding monteur mobiele werktuigen, opgeleverd. MK Publishing had al lesmateriaal hydrauliek beschikbaar en Tim zoekt graag naar de meest op maat gemaakte lessen voor studenten mobiele werktuigen. Met hulp van ACOLE, het bestaande materiaal van MK Publishing en een werkgroep van docenten en professionals, is het bestaande materiaal herschreven en gecompleteerd met specifieke informatie uit de sector mobiele werktuigen.

Om de leskaternen te kunnen realiseren, is er eerst uitvoerig overleg geweest tussen de verschillende partijen. Cees Ringnalda van MK Publishing, hydrauliekexpert Rob van den Brink, Loes Meijboom van ACOLE én een vakkundige werkgroep, hebben samen bepaald hoe deze katernen eruit moeten komen te zien. Vervolgens heeft de werkgroep zelfstandig de leerdoelen vastgesteld en de bronnen van MK Publishing herschreven en aangepast voor de opleiding mobiele werktuigen. “Tim wil graag op maat geschreven lesmateriaal voor de opleiding monteur Mobiele Werktuigen. Door de samenwerking met MK Publishing is dit mogelijk geworden en hebben we over het bestaande materiaal een ‘mobiel werktuigen-sausje’ toegevoegd waardoor de katernen een eigen gezicht hebben gekregen,” aldus Loes.

Hoe verliep de samenwerking met MK?
“Die is bijzonder plezierig verlopen. MK heeft ons in het begin goed op weg geholpen en vervolgens de vrije hand gegeven. Dat vond ik heel positief. Later zijn er vanuit MK Publishing uiteraard nog wel wat toetsingsvragen geweest maar de samenwerking verliep zeer vlotjes en opbouwend,” laat Loes ons weten.

Hoe kijkt Cees aan tegen dit gezamenlijk project?
“We hebben één bijeenkomst gehad met de werkgroep en dat was een prettig contact. Vervolgens zijn de leden van de werkgroep zelfstandig aan het werk gegaan en juist deze week heb ik de eerste boekjes mogen ontvangen. Dat zag er goed uit. Dit soort samenwerkingen is wat mij betreft belangrijk, en misschien dat dit in de toekomst nog eens vaker zal plaatsvinden,” zo meldt Cees.

Interesse?
De leskaternen hydrauliek zijn inmiddels online te bestellen via de website van ACOLE.

Deel dit bericht:

Volg ons op: