Finalisten Tim-toppers monteur mobiele werktuigen bekend

December 13, 2021

De vakbeurs Agrotechniek Assen (ATA) voor de landbouw heeft vorige week naast duizenden bezoekers ook vijf finalisten opgeleverd voor de vakwedstrijd Skills Heroes, The Finals. De 13 Tim toppers van zeven verschillende scholen, streden drie beursdagen lang om een finaleplaats in de categorie mobiele werktuigen. Met 13 gemotiveerde studenten die én de uitdagingen van hun beroep toonden én lieten zien dat zij het vak van monteur mobiele werktuigen op een hoog niveau beheersen.

Iedere beursdag waren er vijf wedstrijdopdrachten, elk met een duur van anderhalf uur, die vier à vijf deelnemers aan diverse werktuigen uitvoerden. Omdat de ATA goed werd bezocht en veel bezoekers zeer geïnteresseerd waren in de verrichtingen van de monteurs, zorgde dit bij enkele kandidaten voor een beetje extra stress. Volgens Paul Dijkstra, jurylid en organisator van de Tim-toppers, hoort dit een beetje bij de sfeer van deze wedstrijden: “Het is een show, de jongens promoten hun vak tijdens deze voorrondes en hebben daarbij bekijks. De omstandigheden zijn bij elke volgende wedstrijd ongeveer hetzelfde: je wordt op de vingers gekeken maar moet toch goed presteren. Dat is straks in maart met de landelijke beroepenwedstrijd van de Skills Heroes ook het geval.”

Een paar feiten rondom de Tim-toppers:

• 13 deelnemers namen deel, opgegeven door hun docenten van zeven verschillende scholen
• De scholen: Clusius College / Aventus / Friesland College / Hoornbeek / Aeres Tech/ SOMA College / Helicon
• Dit waren de voorrondes voor de landelijke beroepenwedstrijd, de Skills Heroes
• De vijf beste deelnemers zijn geselecteerd en één van hen mag zich straks de beste Monteur Mobiele werktuigen van Nederland noemen.

Alle deelnemers hebben het beste van henzelf laten zien en drie dagen lang hun uiterste best gedaan hun mede Tim-toppers af te troeven. Uiteindelijk kunnen er maar vijf finalisten overblijven, en de beste kandidaten zijn donderdag, op de laatste beursdag, geselecteerd om deel te nemen aan Skills Heroes The Finals. Deze landelijke mbo-beroepenwedstrijden, dus niet alleen die van de mobiele werktuigen maar ook van andere beroepen, zullen van 4 t/m 6 maart 2020 in Leeuwarden worden gehouden.

Wie gaan er voor de mobiele werktuigen naar de finale in Leeuwarden?
(In alfabetische volgorde)

• Arjan de Vries – Clusius College Hoorn
• Bryan Steinz – SOMA College Harderwijk
• Jan van der Veer – Friesland College Heerenveen
• Pedro Walhout – Aventus Apeldoorn
• Stan van Esch – Helicon Boxtel
• Stefan Lubrecht – Aeres Tech Ede

Alle 13 deelnemende Tim-toppers: jullie waren toppers en hebben het beroep van monteur Mobiele Werktuigen bij een groot publiek op de kaart gezet. Heel erg bedankt voor jullie deelname aan de voorrondes. Het was een geslaagd evenement dankzij jullie inzet en enthousiasme.

En voor de vijf finalisten: Allemaal heel veel succes straks in maart in Leeuwarden!

Tekst: Van Dijk Teksten

Deel dit bericht:

Volg ons op: