Tim-Professionaliseringsdag voor docenten ‘Toepassing Waterstof’

January 15, 2022

Workshops geven update over mogelijkheden Mobiele Werktuigen

Donderdag 30 september organiseerde Tim (Tech in Motion) een derde Professionaliseringsdag voor docenten. Bij wijze van uitzondering mochten er deze keer ook studenten en overige genodigden bij aanwezig zijn. Dit keer op het vliegveld Teuge in Gelderland. Dankzij het succes van eerdere edities mocht Tim ruim 170 enthousiaste deelnemers op deze dag begroeten. Een bijzondere locatie, mooi weer en interessante workshops maakten ook deze derde editie tot een aangename en leerzame dag. 

Het thema van deze dag was ‘Waterstof toepassing bij mobiele werktuigen’. Vijf workshops gaven een duidelijk beeld, vanuit verschillende perspectieven, over wat er al is op het gebied van waterstof en wat er nog mogelijk is. Een levendige uitleg en boeiende demo’s zorgden voor een afwisselend aanbod. Naast een 60-tal docenten waren er ook 50 studenten en overige gasten aanwezig. Acht scholen nemen deel aan de Waterstof-challenge waarbij zij met een schaalmodel 1:10 en een brandstofcel zelf aan de slag mogen met het bouwen van een mobiel werktuig op waterstof. Eén prototype is speciaal voor deze dag ‘opgetuigd’ om de mogelijkheden van waterstof en de creativiteit van de studenten voor het voetlicht te brengen. Een concreet voorbeeld van hoe deze technologie prima past binnen de branche van de mobiele werktuigen.

De verschillende workshops van deze dag:

Toyota Material Handling:     Wat maakt H2 interessant in logistiek en intern transport?

Kiwa Technology:                      Waterstof in de voertuigtechniek

Bredenoord:                                Hoe bouwplaatsen voorzien van waterstof?

Resato:                                          Werking waterstoftankstation in relatie tot voertuigeisen

UMS:                                              Waterstof en elektrificering in de voertuigtechniek. Ontwikkelingen, verschillen en overeenkomsten

Afwisselend programma

Het International Airport Teuge blijkt een goed gekozen locatie; het is de eerste elektrische vliegschool van Nederland. Volledig passend in het thema! Elektrische vliegtuigen die de hele dag door startten en landden mochten op flink wat aandacht van de deelnemers rekenen. Het programma van deze dag bood -tussen de workshops door- voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen met collega’s en de aanwezige bedrijven. De lunch, met sfeervolle BBQ-trailer, zorgde voor een smakelijke onderbreking en gaf de gelegenheid om collega-docenten te spreken. Dat was ook precies wat deelnemers zo prettig vonden: het onderlinge contact, gewoon weer fysiek, na zoveel tijd uitsluitend ‘beeldschermcontact’.

Een dikke ‘dank je wel’ voor de organisatoren Irma de Quack en Bert Jimmink die er alles aan hebben gedaan deze 3e Professionaliseringsdag voor docenten van Tim tot een succes te maken. Een dag waar inzichten en vakkennis werden gedeeld en het gevoel van verbinding in de branche werd benadrukt. Ideeën voor een volgende Professionaliseringsdag liggen al in de week………                                                                                                                                                                                                            Tekst: Van Dijk Teksten

Deel dit bericht: