Tim-toppers bereiden zich voor op de Skills The Finals begin maart

December 18, 2021

De zes Tim-toppers mobiele werktuigen werken keihard om over een paar weken goed beslagen ten ijs te komen op de beroepenwedstrijd Skills The Finals. Met hulp van hun begeleiders op school, bereiden ze zich voor op het beroepenevenement in het WTC Expo te Leeuwarden, van 4 tot en met 6 maart. Tijdens dit evenement zijn er maar liefst 50 finales van verschillende beroepen te zien. De vakwedstrijd van monteur mobiele werktuigen is er één van, en rekening houdend met de hoge mate van professionaliteit onder de zes Tim-toppers, belooft het een spannende krachtmeting te worden.

Volgens Paul Dijkstra, jurylid voor Skills The Finals van de mobiele werktuigen, wordt de wedstrijd in maart nog een beetje attractiever dan vorige jaren. “De organisatie heeft ons gevraagd de opdrachten voor de deelnemers iets meer dynamiek mee te geven. Op deze manier wordt het voor bezoekers interessanter. Dynamiek, dus dat mag méér lawaai geven met grote machines op hefbruggen en imposante werktuigen. Dat maakt het leuker voor de deelnemers en indrukwekkender voor de bezoekers van dit vakevenement. Méér beleving inspireert jongeren die voor dit vak willen kiezen.”

Finalisten Skills, nu Tim-toppers juryleden
Richard Blok, Dinand Hekman en Hielke van de Veen zijn de drie andere juryleden. De eerste twee waren zelf finalisten van voorgaande edities van de World Skills en dus aardig door de wol geverfd. Ieder jurylid schrijft twee opdrachten voor de finale. Paul regelt de werktuigen en machines en maakt een rooster voor deze drie wedstrijddagen waar de zes finalisten kunnen laten zien wat ze waard zijn.

Bezoek minister aan Tim-toppers
Omdat opleiden en het onderwijs de laatste tijd flink wat aandacht heeft van zowel bedrijven als de politiek, staat er een bezoek gepland van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Ingrid van Engelshoven. Zij neemt een kijkje bij verschillende wedstrijden, waaronder die van de mobiele werktuigen en heeft hopelijk even de tijd om kort te spreken met een van de juryleden.

Uiteraard hoopt Skills The Finals op een grote opkomst en de verwachting is dat er duizenden leerlingen van diverse onderwijsvormen op bezoek komen. Bedrijven zien dit evenement als een goede manier om studenten te interesseren voor een vakgebied. Zij stellen het materiaal en de machines ter beschikking en hierdoor werken zij actief mee aan de instroom van goed opgeleid personeel. Met het ervaren en beleven van een evenement als deze kunnen leerlingen kennismaken met verschillende beroepen en zich een beter beeld vormen van de praktijk voor ze aan een opleiding beginnen.

Wie zijn de Tim-toppers voor de mobiele werktuigen op Skills The Finals?
• Bryan Steinz – SOMA College Harderwijk
• Jan van der Veer – Friesland College Heerenveen
• Pedro Walhout – Aventus Apeldoorn
• Stan van Esch – Helicon Boxtel
• Stefan Lubrecht – Aeres Tech Ede
• Arjan de Vries – Clusius College Hoorn

Eén van deze toppers wordt de beste van Nederland en kan zich dus kwalificeren voor Euro Skills 2020 in Oostenrijk. Veel succes allemaal!

Tim-toppers zelf in actie zien?
Wilt u of jij ook een van deze drie dagen Skills The Finals te Leeuwarden bezoeken? Aanmelden kan hier: een bezoek is gratis en voor klassen is er een tegemoetkoming in de reiskosten mogelijk.

Tekst: Van Dijk Teksten

Deel dit bericht: