Nieuwe projectleider Tim (digitale) leermiddelen

January 19, 2022

Sinds 1 december heeft Tim een nieuwe projectleider voor de ontwikkeling van (digitale) leermiddelen: Sanne Wijnman. Sanne is onderwijskundige op het SOMA-college en zal de stuurgroep leermiddelen gaan voorzitten.

Zoals eerder aangegeven, is het ontwikkelen van digitale leermiddelen een speerpunt van Tim. De komende drie jaar is hier een flink bedrag voor gereserveerd. Sanne heeft als taak een plan van aanpak te maken voor het realiseren van een vernieuwing en verbreding van het bestaande aanbod leermiddelen. Fysieke en digitale tools zullen gecombineerd aangeboden worden. Straks voor alle scholen toegankelijk, op een te realiseren, onafhankelijk platform.

Praktijk moet wel onderdeel blijven van opleiding

Sanne heeft de functie met veel enthousiasme overgenomen van haar voorganger Herman Meppelink. Ze heeft gelijksoortige projecten gerealiseerd bij de Koninklijke Luchtmacht en SOMA-bedrijfsopleidingen (volwassenonderwijs). “Het werk dat ik voor Tim ga doen past bij mij. Ik vind het interessant om na te denken over hoe leermiddelen de student kunnen stimuleren zelfstandiger te worden, tijdens hun schooltijd maar ook als ze straks aan het werk gaan.  

Door lesmateriaal digitaal aan te bieden kan de student leren waar en wanneer hij dit nodig heeft en in het tempo dat bij hem past. Denk hierbij aan -korte- kennismodules, animaties, video’s of scenario-based learning. Dit moet een mooie aanvulling zijn op de praktijk waar ze al deze kennis daadwerkelijk gaan oefenen. Het echte sleutelwerk moet centraal blijven staan in het onderwijsprogramma,” legt Sanne uit.

Bestaand lesmateriaal versterken met digitale tools

Er is natuurlijk al het nodige materiaal, veelal leskaternen, dus voornamelijk fysiek materiaal. Sanne: “Dat is mijn uitgangspunt: wat is er allemaal al aan lesmateriaal, hoe kunnen we dat versterken en hoe wordt het voor iedereen toegankelijk? Ik ben sinds december bezig met inventariseren. Aan het uitzoeken wat er in de afgelopen jaren al is gerealiseerd en wat moet er het komende jaar worden gedaan? En ook: wat gaan we allemaal ontwikkelen en hoe gaan we het doen? In de eerstvolgende vergadering met de stuurgroep, begin 2022, hoop ik dat wat duidelijker te krijgen. Dan gaan we gezamenlijk een lijn uitzetten voor de komende jaren.” 

Met Sanne Wijnman verwacht Tim het technisch onderwijs nog aantrekkelijker te maken met inzet van blended learning. Een zorgvuldig samengestelde mix van praktijk en digitale leervormen. Alle Tim-partners wensen Sanne veel succes toe met haar werkzaamheden. 

Deel dit bericht:

Volg ons op: