Op donderdag 12 mei vindt de definitieve presentatie van de Tim waterstofchallenge plaats. Een uitdagend project voor studenten en hun docenten die de opleiding monteur Mobiele Werktuigen volgen. Acht teams van scholen uit heel Nederland namen enthousiast deel aan deze challenge waarbij de opdracht was: bouw een mobiel werktuig op schaal 1:10 met gebruik van een brandstofcel gevoed door waterstof.

12 Mei mogen de teams bij het bedrijf H2Trac in Arnhem hun voertuig presenteren aan een vakjury. Een opmerkelijk project waar het onderwijs laat zien dat het voorop kan lopen in het bedenken van innovatieve waterstofoplossingen. Dankzij hun aanstekelijke enthousiasme hebben sommige teams hun creatie al op vakbeurzen en sociale media mogen demonstreren. Enkele bedrijven volgen de toepassingen van de studenten op de voet. Een leuke ontwikkeling die ervoor zorgt dat deze technologie de aandacht krijgt die het verdient. In het onderwijs en binnen onze branche!

Een dag die draait om waterstof

De dag van de eindpresentatie staat bol van kennismakingen met de mogelijkheden van waterstoftoepassingen. Dit dankzij rondleidingen in innovatieve bedrijven op het Industriepark Kleefse Waard én een verrassend middagprogramma. De jury zal alle creatieve schaalmodellen evalueren en een opbouwend waardeoordeel formuleren.

We wensen iedereen die deelneemt aan dit bijzondere Tim-event veel plezier.

Deel dit bericht: