Eind maart was de jaarbeurs in Utrecht dé plek waar jonge mensen hun vakkennis konden laten beoordelen tijdens Skills The Finals. Het NK van beroepen waar ruim 500 kandidaten hun vakmanschap aan een kritische jury toonden. Voor het vak van monteur mobiele werktuigen gingen zes kandidaten deze uitdaging aan. De gelegenheid voor de deelnemer om te laten zien wat hij waard is. Voor de sector een unieke kans om de aantrekkelijkheid van het beroep aan de vele jonge bezoekers te tonen.

De winnaar is Justin Thomas van den Brom van het Friesland College, werkzaam bij Dijkstra Mechanisatie bv (Sondel). Knap gedaan Justin Thomas! Uiteraard een grote ‘dank u wel’ voor de bedrijven die het materiaal ter beschikking stelden: John Deere en New Holland maakten indruk met hun imposante werktuigen en tractoren! Onder de 14.000 bezoekers van dit evenement bevonden zich vooral vmbo’ers (en hun docenten) maar ook veel belangstellenden uit de politiek en het bedrijfsleven. Een gemêleerd gezelschap dat de verrichtingen van de zes heren met belangstelling volgde.

Aandacht voor talentontwikkeling

Al met al een bijzonder evenement waar Fedecom en onze leden duidelijk maken dat zij aandacht hebben voor talentontwikkeling in de techniek. Maar ook om de innovatie rondom mobiele werktuigen en de bijbehorende opleidingsmogelijkheden te laten zien. Een prettig contactmoment met studenten/leerlingen en hun docenten. Het is goed om in gesprek te blijven met jongeren die niet vanzelfsprekend voor techniek kiezen. Informeren en enthousiasmeren kan jong talent over de streep trekken. Een taak voor ieder van ons in de branche van de mobiele werktuigen.

De deelnemers in volgorde van het eindklassement:        Bedrijven:

Justin Thomas van den Brom            Friesland Coll. BBL      LMB Dijkstra Sondel

Geert Timmerman                             Aventus BOL               Wasse Landbouwmech. Hijken

Ruud Borst                                         Clusieus College BBL  Kraakman ‘t Zand

Sven van Gils                                     Yuverta mbo BOL       Abemec Hoogeloon

Josco Rokx                                         Curio BBL                    Ploeger machines BV Roozendaal

Gijs van Kessel                                   Yuverta mbo BOL       Abemec Veghel

Allemaal goed gedaan en dank aan alle (stage)bedrijven en docenten die deze zes kanjers begeleid en aangemoedigd hebben.

Nog even voor de agenda:

Van 12 tot en met 17 oktober vinden de WorldSkills plaats in Shanghai. Justin Thomas mag als hij kan en wil namens Nederland deelnemen aan deze mondiale vakwedstrijden.

Deel dit bericht: