Voldoende personeel werven voor onze branche is een continu proces. Tim grijpt elke gelegenheid aan om jonge mensen te motiveren en te enthousiasmeren voor een vak in mobiele techniek. Dit geldt voor een technische opleiding tot monteur maar ook voor de richtingen verkoop en aftersales. Het aanspreekpunt voor uw klanten. Sinds enige tijd zijn er voor deze disciplines passende opleidingen binnen het mbo bij verschillende opleiders in héél Nederland.

Onlangs kregen de opleidingen Adviseur Mobiliteitsbranche en Manager Mobiliteitsbranche een modernere vorm. De opleidingen hebben nu een algemener karakter, zodat ze beter aansluiten bij het bedrijfsleven. Ook zijn beide opleidingen inhoudelijk op maat gemaakt voor mobiele werktuigen in landbouw, tuin & park, bouw en industrie.

Commerciële functies mobiele werktuigen

Nog niet zo lang geleden werden commerciële opleidingen voor de mobiliteitsbranche gezien als alleen geschikt voor de autobranche. De schaalvergroting van landbouwmechanisatiebedrijven creëert ook hier de behoefte aan commerciële functies. De ontvangst van klanten, het informeren, adviseren, verkopen, begeleiden en de aftersales vormen een aparte tak van sport binnen de branche. Bovengenoemde opleidingen sluiten nu naadloos aan bij de wensen voor commerciële functies voor mobiele werktuigen.

Leerplaats mobiliteitsbranche aanmelden

Helpt u mee jonge mensen te vertellen over deze mogelijkheid in opleiding? Zo vergroten we samen de kansen op het werven van deskundig personeel voor uzelf en onze branche. Geef uw organisatie en jongeren die kans bij u op de werkvloer! U kunt actief helpen door het aanbieden van een stageplaats voor een van deze opleidingen. Als leerbedrijf kunt u via Mijn SBB een stage/leerplaats aanbieden.

Hier ziet u waar de opleidingen worden aangeboden. 

Adviseur Mobiliteitsbranche Niveau 3:

Opleiding Locatie
Noorderpoort Groningen
Friesland College Heerenveen
AventusApeldoorn
ROC Midden NederlandUtrecht
Techniek CollegeRotterdam
ROC MondriaanDen Haag

Manager Mobiliteitsbranche Niveau 4:

Opleiding Locatie
Noorderpoort Groningen
AventusApeldoorn
Summa CollegeEindhoven
ROC Midden NederlandUtrecht
IVA Businessschool Driebergen

Werk, samen met TIM, actief mee aan het werven van commercieel talent voor de toekomst!

Nog géén Tim-leerbedrijf?

Meld u aan als erkend leerbedrijf via de website van SBB. Hier ziet u hoe u in vier stappen een erkenning kunt aanvragen.

Kijkt verder! Kies Mobiele Techniek

Deel dit bericht:

Volg ons op: