TIM VOOR
BEDRIJVEN

Tim is het grootste landelijke netwerk en hét kenniscentrum voor mobiele technologie & innovatie. Onderwijsinstanties werken samen met Tim om aan de innovatiebehoefte van de branche te kunnen voldoen. Hiervoor zet Tim zich in als verbinder tussen organisaties als Fedecom, BMWT, Stichting KOM en vijftien onderwijsorganisaties. Zo zorgt Tim voor een nieuwe lichting enthousiast, technisch en vakbekwaam talent. Daarnaast zorgt Tim dat bedrijven in mobiele techniek up-to-date blijven en zo een voorbeeld kunnen blijven in Europa.

Bijscholing en omscholing

Tim biedt de toegang tot de techwereld van morgen. Door aandacht te vestigen op de juiste bij- en omscholingsmogelijkheden zorgt Tim dat personeel efficiënt inzetbaar is en altijd op de hoogte kan zijn van de laatste ontwikkelingen in mobiele technologie. Tim heeft voor mobiele technici verschillende partners die opleidingen verzorgen.

Overzicht van aanbieders van opleidingen

Bij een vak dat zo in beweging is, moet personeel ook steeds op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen. Daarom zijn om- of bijscholingscursussen aan te raden. Er zijn verschillende trainingslocaties die zich richten op bedrijven. Ook kun je aan het reguliere mbo doorleren.

Subsidiemogelijkheden

Subsidie voor bij- en omscholing? Ja, dat is te regelen en er is veel mogelijk. Voor het verkrijgen van subsidies is aansluiting bij adviesbureau OOM noodzakelijk. Klik voor informatie hier.  Daarnaast zijn er subsidies te verkrijgen voor het aanbieden van een leerwerkplek, de zogenaamde subsidie praktijkleren. Voor actuele informatie klik hier.

Word ook Tim-stagebedrijf (BOL)

Voor goed opgeleid technisch personeel zijn er bedrijven nodig die studenten uit het beroepsonderwijs de kans geven om in een bedrijf te werken. Zo helpt u niet alleen een student, maar de hele bedrijfstak. In een stagebedrijf werken studenten gemiddeld een dag in de week. Om stagebedrijf te worden, moet eerst via de SBB een korte vragenlijst worden ingevuld. Daarna komt stap twee: erkenning aanvragen. Binnen tien dagen kan het geregeld zijn.  Voor meer informatie klik hier.

Word ook Tim-leerbedrijf (BBL)

Goed opgeleid, technisch personeel is voor de hele branche prettig. Daarvoor zijn leerbedrijven hard nodig! In een leerbedrijf werkt een student vier dagen in de week, zij ontvangen daarvoor een startsalaris. Om leerbedrijf te worden, moet eerst via de SBB een korte vragenlijst worden ingevuld. Daarna komt stap twee: de erkenning aanvragen. Binnen tien dagen kan het geregeld zijn. Voor meer informatie klik hier.

Beurzen en events

De beurzen en events voor mobiele techniek zijn inspirerend, leuk als teambuilding of  – zoals bezoekers zeggen – “Prachtig, want het is techniek en daar wil je steeds meer van weten!” Voor meer informatie over beurzen en events kun je kijken op:

Vrienden van Tim

Vrienden van Tim zijn ondernemers, die net als de onderwijspartners, willen bijdragen aan het optimaliseren van leermiddelen en -methoden in het technische beroepsonderwijs.  

Het doel is om het niveau van het onderwijs verhogen en de aansluiting op de beroepspraktijk verbeteren. Vrienden van Tim kunnen verschillende bijdragen leveren. Bijvoorbeeld: machines ter beschikking stellen voor praktijkopdrachten, stages of bedrijfsbezoeken aanbieden of cases aandragen. Vrienden van Tim hebben zelf invloed op de wijze van opleiden. Ook vriend worden, dat kan! Stuur een e-mail naar:

Wim Overeem, projectmanager Tim vanuit Fedecom: overeem@fedecom.nl